Zemlja porekla

Očajni imigrant pokušao da se domogne Španije viseći pored elise trajekta

Izvor:    Blic 11.06.2013.

Očajni ilegalni imigrant iz Alžira (48) bio je toliko željan prilike da u Španiji započne novi život, da je u ovu zemlju pokušao da stigne viseći pored propelera trajekta, na samo nekoliko santimetara od oštrih elisa koje su mogle da mu odseku glavu ili udove. U ovom položaju je proveo više od dva sata, dok je brod koji je krenuo iz Tangera, u Maroku, prelazio preko Gibraltarskog moreuza.

Emigrant je planirao da skoči u vodu i prepliva do obale kada se trajekt približi kopnu, a zatim da izbegne granični punkt tako što će preskočiti tri metra visoku ogradu i ilegalno ući u Španiju. Pogranična policija je, međutim, doznala za ovaj plan i čekala ga je na obali dok je brod pristajo u Tarifi.

Nesrećni migrant je uhapšen i odveden u centar za prinudi smeštaj imigranata, a njegov smeli pokušaj i hapšenje su snimljeni.

 Ovo nije prvi put da je neki imigrant pokušao da uđe u stranu zemlju rizikujući sopstveni život.

Još 2009. godine "ilegalac" je uspeo da uđe u Britaniju kroz tunel ispod kanala Lamanš, držeći se odozdo za autobus pun pripadnika britanske pogranične policije koji ga nisu primetili sve dok nisu stigli na svoje odredište u Folkstounu.

U junu 2010. godine, pak, slepi putnik se sakrio u stajnom trapu džambo džeta na letu za Britaniju i uspeo je da preživi temperaturu od - 41 stepen, koja u ovom delu aviona vlada na visini od 8.000 metara.

U pitanju je bio nezaposleni Rumun, koji je neobični put od 1.300 kilometara od Beča do Londona preleteo "boingom 747" u vlasništvu kraljevske porodice Dubaija. Osoblje aerodroma smatra da je lako moglo da se desi da ga točkovi aviona smrve ili da umre zbog nedostatka kiseonika, i da je imao "neverovatnu sreću" što je preživeo.

Podaci Savezne uprave za avijaciju SAD-a pokazuju da u najboljem slučaju svaki četvrti slepi putnik ima izgleda da preživi, dok ostali poginu ili ispadnu iz aviona tokom leta.

Vous êtes ici : Izaberite zemlju Očajni imigrant pokušao da se domogne Španije viseći pored elise trajekta