POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Ulični sajam kultura u Lajkovcu

U sklopu završnih aktivnosti projekta „Unapređenje sistema azilantske zaštite u Srbiji", finansiranog od strane Evropske unije, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC / CZA) je 14.04.2014. godine organizovao sajam kultura u Lajkovcu.

Na sajmu su mogla da se degustiraju tradicionalna jela i poslastice karakteristična za zemlje iz kojih dolaze tražioci azila, a na jednom od štandova su se zainteresovanim posetiocima pravile frizure i crtalo se kanom. U okviru štandova sajma bili su izloženi bookmarkeri, azilne priče i šolje koje su se oslikavale na radionicama koje Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila realizuje u centrima za azil u Srbiji.

Sajam je posetio veliki broj građana Lajkovca, a posebno zainteresovana su bila deca koja su se tom prilikom družila sa tri mlada tražioca azila iz Centra za azil u Bogovađi, koji su takođe prisustvovali sajmu.

Fotografije sa sajma možete pogledati OVDE

Sajam kultura03

Vous êtes ici : Početna strana Ulični sajam kultura u Lajkovcu