POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Položaj žena u Srbiji - radionica sa azilantkinjama u Krnjači

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansira Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, organizovao 07.jula sesiju kulturološkog savetovanja žena tražilja azila smeštenih u centru za azil u Krnjači.

Tema radionice bio je položaj žena u Srbiji. Uporođivani su običaji koji u velikoj meri određuju položaj žena u Somaliji a učesnice su govorile o svojim snovima i planovima.

Kao gošće u planiranju i realizaciji radionice bile su studentkinje socijalnog rada i socijalne politike na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, koje su u okviru redovne prase, uz pomoć stručne podrške mentora APC/CZA, odabrale temu za koju su smatrale da bi bila izazovna azilantkinjama koje borave u Srbiji.

03

Više fotografija sa radionice pogledajte u galeriji fotografija.

APC/CZA u okviru projekta organizue individualna i grupna psihološka savetovanja, kao i sestije interkulturalnog savetovanja u centrima za azil u Banji Koviljači, Krnjači, Bogovađi, Sjenici i Tutinu.

INTERKULTURALNO I PSIHOLOŠKO APC/CZA SAVETOVANJE U KRNJAČI

 

Vous êtes ici : Početna strana Položaj žena u Srbiji - radionica sa azilantkinjama u Krnjači