POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Treninzi u Sjenici i Tutinu - primeri pozitivne prakse u radu sa tražiocima azila i lokalnim stanovništvom

Kulturni centar "Hadži Ruvim" i Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) su organizovali treninge za predstavnike lokalnih institucija obrazovanja, kulture i socijalne zaštite  u Tutinu 30.oktobra i u Sjenici 31.oktobra 2014. godine.

Pozitivna praksa koju tokom poslednje tri godine zajedno razvijaju APC/CZA i Kulturni centar "Hadži Ruvim" iz Lajkovca u saradnji sa osnovnom školom, domom zdravlja i centrom za socijalni rad, predstavljeni su kao model za uspostavljanje prvih kontakata među lokalnim stanovništvom i tražiocima azila, promociju kulturne različitosti i tolerancije.

29

Kulturni centar "Hadži Ruvim" iz Lajkovca i APC/CZA zajedno realizuju projekat "Razmena pozitivnih iskustava u dijalogu između tražilaca azila i lokalnih građana" koji je podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Fotografije sa treninga možete pogledati u galeriji fotografija.

You are here: Home Treninzi u Sjenici i Tutinu - primeri pozitivne prakse u radu sa tražiocima azila i lokalnim stanovništvom