POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Azilni kutak u okviru pratećeg programa Salona arhitekture - odgovor studenata na migratornu krizu

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu organizovao radionicu u okviru pratećeg programa Salona Arhitekture 22. aprila u Muzeju primenjene umetnosti.

Radionica o izazovima integracije izbeglica u Srbiji realizovana je u okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

DSC 0004 7

Studenti Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Muzičke akademije debatovali su o reakciji naše zemlje na migratornu krizu. Studenti su diskutovali o mogućnostima uključivanja studenata u intersektorsku podršku migrantima koji dolaze u našu zemlju.

Polazište za radionicu je bila izložba predloga za smeštaj, informisanje, pružanje podrške kao i trajnu integraciju izbeglica koje dolaze iz zemalja zahvaćenih ratom.

DSC 2969

Prateći program ovogodišnjeg Salona arhitekture čini izložba "Re_akcija na izbegličku krizu: studenti Arhitektonskog fakulteta za izbeglice". Radovi su nastali u okviru predmeta "Arhitekte&Urbanisti i građanske inicijative za održivi razvoj".

VIŠE FOTOGRAFIJA SA RADIONICE POGLEDAJTE U GALERIJI. 

You are here: Home Azilni kutak u okviru pratećeg programa Salona arhitekture - odgovor studenata na migratornu krizu