POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Gostovanje pedijatra na dečijoj radionici u centru za azil u Krnjači 15.06.2016.

U okviru projekta "Podrška majkama i deci u centrima za azil i Beogradu" koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u centru za azil u Krnjači 15. juna realizovao zdravstveno-higijensku radionicu u kojoj su učestvovala deca tražioci azila i njihovi roditelji, a koji su poreklom iz Sirije i Avganistana.

mk1
Radionicu je vodila pedagoškinja APC/CZA a gost je bila pedijatar koja je sa decom i roditeljima razgovarala o najčešćim zdravstvenim problemima sa kojima se suočavaju tokom dugog i rizičnog puta na kojem se nalaze, kako da prepoznaju simptome određenih bolesti i šta da rade u slučajevima kada primete da imaju neki od tih simptoma, kako da saniraju povrede i kako da vode računa o higijeni kada za to postoje adekvatni uslovi. Pedijatar je pregledao svu decu i dao korisne savete majkama o njihovoj brizi.

Fotografije sa radionice možete da pogledate ovde.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji je pomogla adaptaciju prostorije za majke, decu i bebe u centru za azil u Krnjači gde APC/CZA svakodnevno realizuje aktivnosti pravne i psihosocijalne pomoći. Pedijatar redovno asistira u savetovanjima majki i dece izbeglica.

You are here: Home Gostovanje pedijatra na dečijoj radionici u centru za azil u Krnjači 15.06.2016.