POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Kako deca pomažu deci tokom izbeglištva

Sa decom smeštenom u centru za azil u Krnjači organizovana je sesija u kojoj su govorili o uspostavljanju poverenja sa novim ljudima, kako prepoznaju dobre ljude na putu iako dolaze iz različitih zemalja; kao i kako se deca združuju i  podržavaju iako kada dolaze iz različitih kultura.

DSC 0082

Sa decom su rađene i vežbe koje vode grupnom povezivanju i produbljivanjem kontakata među učesnicima. I sama deca prepoznaju kulturološku osnovu koja utiče na to kako komuniciraju sa vršnjacima, sa novim ljudima koje sreću na putu kao i na koji način ima je lako ili teško da se uklope u novu sredinu.

DSC 0038 4

Sesija interkulturalnog savetovanja je 07. juna realizovana u okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije. Interkulturalna i psihološka savetovanja APC/CZA realizuje u svim centrima za azil u Srbiji.

VIŠE FOTOGRAFIJA SA RADIONICE POGLEDAJTE U GALERIJI.

You are here: Home Kako deca pomažu deci tokom izbeglištva