POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Interkulturalno savetovanje o životu u Avganistanu i evropskoj kulturi

U okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, u centru za azil u Krnjači je 12. jula organizovana sesija interkulturalnog savetovanja u kojoj su učestvovali tražioci azila poreklom iz Avganistana i studenti praktikanti u APC/CZA.

Učesnici su diskutovali o životu u Avganistanu, razlikama, opravdanim i neopravdanim strahovima u vezi sa procesom integracije. Tokom radionice, učesnicima su predstavljane tvrdnje koje se odnose na život u Avganistanu, položaj žena i rodne razlike, život mladih, avganistansku kuhinju, ples, a oni su se pozicionirali u kojoj meri se slažu sa tvrdnjom.

O svom iskustvu sa avganistanskom kulturom govorili su i studenti socijalnog rada i migracija koji su tokom prakse uključeni u terenske aktivnosti APC/CZA.

DSC 0003 5

Sesije interkulturalnog i psihološkog savetovanja se realizuju u svim centrima za azil u Srbiji.

Više fotografija sa radionice pogledajte u galeriji.

You are here: Home Interkulturalno savetovanje o životu u Avganistanu i evropskoj kulturi