POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Prva kriket utakmica između azilanata i domaćih profesionalaca

Prvu kriket utakmicu u kojoj su azilanti poreklom iz Avganistana i Pakistana u zajedničkom timu Azijski tigrovi, igrali protiv mladih Beograđana koji profesionalno treniraju kriket, organizovao je 31. avgusta Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) zajedno sa Kriket federacijom Srbije a uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije.

U formi letnjih igara u okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, mladi poreklom iz Avganistana, Pakistana i Srbije imali su priliku da se takmiče u svom omiljenom sportu.

006a

Neki od azilanata koji žive u centru za azil u Krnjači godinama su pre no što su napustili svoje zemlje pasionirano trenirali kriket i u tome bili izuzetno uspešni. Tokom poslednjih meseci ili godinu dana, bežeći i pokušavajući da isplaniraju svoju rutu, oporave se nakon maltretiranja policije i krijumčarskih bandi tokom puta, stalno se boreći za život, potom suočvavajući se sa monotonijom života u centru za azil, nisu uspevali da se bave svojim omiljenim sportom. Od mnogih od njih čuli smo da im je kriket meč najveća želja.

Čuvši da neki mladi u Srbiji profesionalno treniraju kriket beskrajno ih je iznenadilo i sa velikim uzbuđenjem krenuli su na utakmicu.

004

Njihovi vršnjaci iz Beograda pozajmili su im opremu. Konačno su bili na svom terenu i pokazali se u najboljem svetlu a ne kao margina.

017

Vraćajući se u centar za azil, odbijali su da poveruju u realnost, zaneseni kriket atmosferom, Azijski tigrovi rekli su da im je ovo bio najlepši dan otkako su napustili svoje domove i porodice.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

You are here: Home Prva kriket utakmica između azilanata i domaćih profesionalaca