POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Error
  • Error loading component: com_contact, 1

Radionica o kožnim oboljenjima centru za azil u Sjenici 30.10.2016.

U okviru projekta "Podrška majkama i deci u centrima za azil i Beogradu" koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u centru za azil u Sjenici 30. septembra u okviru kutka za majke i decu organizovao radionicu na kojoj je učestvovala kožna lekarka iz Doma zdravlja u Sjenici. Učesnice radionice bile su majke i deca poreklom iz Avganistana i Iračkog Kurdistana.

 


S obzirom na činjenicu da se radi o izbegličkoj populaciji koja na putu, a ni sada, ne živi u dobrim sanitarnim uslovima, govorilo se o rizicima kao i o prevenciji nastanka kožnih bolesti i infekcija. Imajući u vidu oskudne uslove u samom kampu i niske temperature u Sjenici, doktorka je davala i praktične savete kako se na niskoj temperature boriti protiv vašaka, peruti i načine na koji se u hladim uslovima mogu uništiti bakterije.

3010sj1

Učesnici radionice su dobili sredstva za održavanje higijene kao i liflet šampan u okviru projekta.

You are here: Home Radionica o kožnim oboljenjima centru za azil u Sjenici 30.10.2016.