POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Kako žive mladi u Srbiji - radionica sa mladim azilantima u Krnjači

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansira Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, organizovao 02.jula interkulturalno savetovanje tražilaca azila smeštenih u centru za azil u Krnjači. Tema susreta bio je život mladih u Srbiji, izazovii sa kojima se suočavaju mladi u Beogradu i drugim sredinama. Učesnici poreklom iz Somalije i Iraka su govorili o svojim iskustvima i kulturama.

Studentkinje socijalnog rada i socijalne politike na Fakultetu političkih nauka u Beogradu su u okviru redovne prase učestvovale u osmišljavanju i realizaciji radionice. Uz pomoć stručne podrške mentora APC/CZA, studentkinje su odabrale temu za koju misle da bi koristila mladim azilantima koji borave u Srbiji.

03

Više fotografija sa radionice, pogledajte u galeriji.

APC/CZA u okviru projekta organizue individualna i grupna psihološka savetovanja, kao i sestije interkulturalnog savetovanja u centrima za azil u Banji Koviljači, Krnjači, Bogovađi, Sjenici i Tutinu.

FOTOGRAFIJE SA INTERKULTURALNOG I PSIHOLOŠKOG SAVETOVANJA U KRNJAČI

You are here: Home Kako žive mladi u Srbiji - radionica sa mladim azilantima u Krnjači