POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Kako komuniciramo sa ljudima iz različitih kultura - Banja Koviljača 30.07.2015.

U okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je 30. jula u centru za azil u Banji Koviljači organizovano interkulturalno savetovanje o načinima komunikacije i suživotu sa ljudima koji dolaze iz različitih kultura. Kako su učesnici radionice bili mladi poreklom iz Eritreje, Avganistana, Šri Lanke, Nigerije i Sirije, i sami su se našli u situaciji da moraju komunicirati iznađujući alternativne načine čime su tokom radionice prevazilazili barijere.

Učesnici su predstavili jedni drugima osnovne fraze arapskog, paštu, farsija, tagrinja, tamilskog i lokalnog dijalekta iz okoline Lagosa u Nigeriji.

04

VIŠE FOTOGRAFIJA SA RADIONICE POGLEDAJTE U GALERIJI.

You are here: Home Kako komuniciramo sa ljudima iz različitih kultura - Banja Koviljača 30.07.2015.