POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Azilni kutak u okviru Freedom Art Festivala u Pančevu 27.08.2015.

U okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je 27. avgusta u Pančevu organizovao Azilni kutak u okviru Freedom Art Festivala.

U saradnji sa Domom omladine u Pančevu i Terenskom jedinicom Crvenog krsta u Pančevu, organizovano je celodnevno druženje mladih azilanata koji borave u centru za azil u Krnjači, mladih Pančevaca kao i učesnika omladinskog kampa poreklom iz Italije, Portugalije, Izraela i Nemačke, fubalski i odbojkaški turnir, predstavljanje običaja crtanja kanom i popularnih plesova dok je u večernjim časovima organizovana tribina o budućnosti azilanata u Srbiji i na koji način zajednice mogu reagovati proaktivno i sprečiti širenje predrasuda o izbeglicama.
Na tribini su govorili tražioci azila koji bi voleli da ostanu u Srbiji i izbeglice.

25

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

You are here: Home Azilni kutak u okviru Freedom Art Festivala u Pančevu 27.08.2015.