POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

BANJA KOVILJAČA, 07.12.2011

Prema nezvaničnim podacima, u utorak 06.12.2011. u popodnevnim časovima, desio se incident u kojem je u Banji Koviljaci lice tamne puti udarilo sedmogodišnju devojčicu koja je potom odvedena u lozničku bolnicu gde je posle pregleda puštena kući. Devojčica je prvo uzela koka kolu koju joj je ponudilo navedeno lice a potom istu vratila posle čega je zadobila udarac u predelu glave. Sam sporni dogadjaj je rezultovao okupljanjem gradjana i blokiranjem puta Banja Koviljača-Mali Zvornik uz proteste protiv centra za azil i smeštanja stranaca poreklom iz Azije i Afrike u lokalnu sredinu.

Ovaj nemili događaj ima za posledicu dalje produbljivanje nerazumevanja i nepoverenja između lokalne sredine i tražilaca azila, a može da posluži i kao povod daljim protestima i eventualnim sukobima.

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila izražava zabrinutost zbog nastale atmosfere u kojoj se pojedinačan i konkretan događaj ne pririsuje samom pojedincu vec celoj grupi ljudi koji traže azil u Srbiji čime rastu netrpeljivost, odijum i predrasude u vezi sa ljudima koji u Srbiji traže utočište od progona.

You are here: Vesti BANJA KOVILJAČA, 07.12.2011